Gotować jak Mistrz…
Od dawna wiadomo, że Marina Gaj jest niekwestionowanym liderem w branży gastro w naszym regionie, są swoistą Ambasadą Dobrego Smaku, ich kolacje degustacyjne ze znanymi szefami kuchni i osobowościami ze świata gastronomii schodzą na pniu jak ciepłe bułeczki.
Warto się wybrać do nich i skosztować coś w swoim guście z dopracowanego menu przez Szefa Kuchni Dawida Łagowskiego, ale od jakiegoś czasu poszli o krok dalej…
Sporym zainteresowaniem cieszą się organizowane w tym przybytku podniebiennych rozkoszy warsztaty kulinarne, zapewne też Was nie zaskoczę, że równie szybko się wyprzedają jak kolacje degustacyjne, ba często powstają nawet listy rezerwowe, gdyby ktoś z uczestników nieoczekiwanie musiał zrezygnować w tych warsztatach.
Zorganizowane w kameralnym gronie 10-12 osób, które pod okiem Mistrza Dawida i jego kucharzy chcą zgłębić jak najwięcej z kulinarnych tajemnic Mistrza, poznać jego tajniki, ukraść któregoś z asów z rękawa i samemu zaskoczyć swoich gości!
Przybywają pary, ekipy przyjaciół, ktoś porwie mamę czy inną bliską osobę i działają wspólnie przy patelni, stając się jak ekipa Dawida. A potem przy wspólnym stole w szerszym gronie, konsumują co upichcili.
W piątek miałem przyjemność uczestniczyć w takich warsztatach, Dawid z Pawłem postanowili podzielić się z dwunastoma uczestnikami swoimi tajnymi recepturami na idealnie wysmażonego steka, uczestnicy warsztatów zmierzyli się z rostbefem argentyńskim, antrykotem polskim, by na finał przyrządzić po mistrzowsku polędwicę brazylijską!
Jak dla mnie rewelacja, grupa przypadkowych ludzi w tym przypadku, wspólnie chce się wznieść w ku kulinarnym niebiosom, a potem zasiada i wspólnie biesiaduje przy dużym stole, gdzie pełno jest śmiechu i fajnej atmosfery, takie wydarzenia uzmysławiają człowiekowi, jak wiele tracimy w tym pseudocyfrowym świecie, wspólnego biesiadowania nie przebije i nie zastąpi nic!
A na koniec gratulacje od Mistrza Dawida i pamiątkowy dyplom i zdjęcie, bezcenne chwile spędzone w doborowym towarzystwie bezcenne!
Następne warsztaty z sekretów kuchni włoskiej odbędą się w najbliższy piątek 24 października i tu Was niestety zmartwię, bo tak jak pisałem na początku mojego wywodu bilety zniknęły jak bąbelki z otwartej oranżady!
Ale jednocześnie mam dla Was też dobrą wiadomość… Zespół Mariny Gaj robi wszystko co w ich ludzkiej mocy by ich klienci byli zadowoleni i nie odchodzili z przysłowiowym kwitkiem, jeżeli macie zgraną paczkę 10-12 osób to zorganizują dla Was kolejną edycję wybranych warsztatów kulinarnych, jeżeli chodzi Wam coś takiego po głowie, by się spotkać z Mistrzem Dawidem i jego kucharzami to chwyćcie za telefon i skontaktujcie się z menagerką Asią, ona zrobi co się da by Wasze marzenia się urzeczywistniły!
Generalnie polecam Wam śledzić na bieżąco fanpage Mariny Gaj sporo się tu dzieje, już wkrótce kolejne kolacje degustacyjne czy projekt Jesień! Warto tu wpaść, na pyszne jadło i dobrą zabawę!
Będzie się działo:
14 listopada Kolacja degustacyjna z Robertem Sową
21 listopada Warsztaty kulinarne SeaFood & Chill
28 listopada Projekt Jesień z DJ Neevald, Kulterman i Saksofonistką Chriss Sax
29 listopada Spotkanie z klasą – Wielkie wina Starego Świata w duecie z zimowymi smakami Marina Gaj
05 grudnia – Warsztaty kulinarne Święta od Kuchni w Marina Gaj
Szczegółowych informacji udzieli Wam przemiła menadżerka Mariny Gaj Joanna Sypniewska: +48 732658658 j.sypniewska@marinagaj.pl
Materiał promocyjny














































