Noworoczna kolacja degustacyjna w Marinie Gaj!

Miałem ogromną przyjemność uczestniczyć w kolejnym wydarzeniu kulinarnym zorganizowanym przez Marinę Gaj, w piątkowy wieczór odbyła się tam noworoczna kolacja degustacyjna.
Przy poprzednich wydarzeniach mistrz smaku Dawid Łagowski, będący szefem patronem tej restauracji zapraszał do współtworzenia kolacji znanych mistrzów sztuki kulinarnej, tym razem rozegrał to inaczej… Doceniając ogromne zaangażowanie swoich zastępców, którzy dbają o podniebienia gości tego cudownego miejsca na co dzień, postanowił właśnie z nimi stworzyć menu kolacji degustacyjnej. Stanęli więc u jego boku Paweł Wiatrowski, Łukasz Kijak i Mariusz Kozak!
Poprowadzenia spotkania podjął się Paweł Gruba, Menager Hells Kitchen.
Wydarzenie cieszyło się ogromnym zainteresowaniem o czym świadczyła sala szczelnie wypełniona głodnymi kulinarnych doznań gośćmi.

Pralina z wątróbki drobiowej, assiette z selera, wędzony węgorz podany z bezą pieprzową, chrzanem i wyrazistym kawiorem ze ślimaka, czy polik z dzika z boczniakiem i leniwymi czy znakomity Łosoś Jurajski podany z zielonym groszkiem, wasabi, grzybami enoki i sosem limonkowym, takimi cudami sztuki kulinarnej byli karmieni goście wydarzenia, którzy ogromnymi brawami nagradzali kucharza który przygotował dla nich dane danie i był w zabawny sposób „przesłuchiwany” na tę okoliczność przez prowadzącego Pawła Grubę.
Uczta kulinarna wymaga odpowiedniej oprawy, a o to potrafi zadbać perfekcyjnie menager restauracji Joanna Sypniewska, przepięknie przystrojona w zimowych klimatach sala, klimatyczna muzyka na żywo, świetnie dobrane wina czy pięknie poruszający się rytmicznie z daniami kelnerzy przemieszczający się między stolikami niczym łyżwiarze figurowi, to wszystko pięknie dopełniało czaru wieczornej kolacji!
Wielu z Was zapewne zgodzi się ze mną, że pyszną ucztę powinien dopełnić równie zjawiskowy deser, będący wisienką na torcie, kropką nad i! Tak też było w tym przypadku: mus, crunch z lodami porzeczkowymi zamknięte w kuli z gorzkiej czekolady oblane gorącym sosem waniliowym przez kucharzy, goście zgodnie potwierdzali, że trafili do kulinarnego raju!
Marina Gaj to miejsce które żyje, żyje wspaniałą kuchnią, pięknym położeniem nad jeziorem Pątnowskim i wydarzeniami! Nie są to jednostajne, powtarzające się cyklicznie te same eventy, Asia dba o to by to miejsce żyło różnorodnością, miałem już okazję być tu na biznesowej kolacji towarzyskiej, zorganizowanej na luzie, kolacji degustacyjnej z mistrzami kulinarnymi i muzyką na żywo, czy Projektem Jesień ze znanymi Dj-ami i tańczącymi gośćmi, pewnie ciekawi Was co jeszcze nasza menagerka może wymyślić! Otóż już 25 lutego czeka nas kolejne ciekawe wydarzenie: Przystań z Operetką, poezja smaku, teatr emocji i opera wrażeń! Wielu zadowolonych gości wychodzących  z kolacji degustacyjnej dokonywało zakupu biletów na zbliżające się lutowe wydarzenie.
Zapytacie skąd bierze się fenomen tego miejsca, miejsca z którego możemy być dumni, to właściciele, którzy zaufali bezgranicznie swojej menager i szefowi kuchni, to zespół, któremu chce się pracować z uśmiechem na twarzy! Jak powiedział podczas kolacji mistrz Łagowski, jeżeli wstajesz rano i na myśl o tym, że masz iść do pracy doznajesz uczucia znużenia i niechęci to znaczy, że ta praca nie jest dla ciebie i powinieneś ją zmienić! Piękne miejsce dopełnione pięknymi ludźmi którym się chce pracować z uśmiechem na twarzy i zarażać tym uśmiechem gości to właśnie jest recepta na sukces tego miejsca i myślę, że jeżeli mieliby salę na 200 osób to również zapełniliby ją zadowolonymi gośćmi, gośćmi, którzy chcą tu tu wracać!

Spotkanie niezapomnianych emocji, bajkowych scenerii i anielskich głosów, które rozpali serca i dusze już 25 lutego 2023 roku!

Materiał promocyjny

Udostępnij na: